Twee scholen krijgen predicaat excellente school

NOORDOOSTPOLDER • Ma 23 januari 2017 | 11:25 • Maandag 23 januari 2017 | 11:25
Flevoland heeft er twee excellente scholen bij. Basisschool de Ark in Espel en basisschool De Wissel, voor asielzoekerskinderen in Luttelgeest, hebben maandag dat predicaat gekregen. Beide scholen kregen het nieuws te horen van de Inspectie van het Onderwijs 

Volgens Sandra van der Tempel, directeur van De Wissel, is het voor het eerst dat een asielzoekersschool in Nederland als excellent is bestempeld. In het juryrapport staat te lezen dat de school voor een goede, vertrouwde basis zorgt, waar veilig geleerd kan worden.  

Directeur Tineke Bruin van De Ark in Espel noemt het fantastisch dat haar school excellent is bevonden. De school geeft sinds 2015 MIC-onderwijs, waarbij de lessen worden afgestemd op de interesses en vaardigheden van het kind. Tineke Bruin ziet in de uitverkiezing tot excellente school het bewijs dat die methode werkt. 

Zonnebloemschool was al excellent
De Zonnebloemschool voor speciaal onderwijs in Emmeloord, mag zich sinds 2015 een excellente school noemen. Dat predicaat is drie jaar geldig, tenzij eerder blijkt dat er niet meer aan de voorwaarden wordt voldaan. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel