Gemeente grijpt niet in bij Hotel Noordoostpolder

BANT • Di 24 januari 2017 | 9:36 • Dinsdag 24 januari 2017 | 9:36
De gemeente Noordoostpolder grijpt voorlopig niet in bij Hotel Noordoostpolder in Bant. Een motie van de PvdA/GroenLinks om dat wel te doen, heeft het niet gehaald. De motie werd door een overgroot deel van de raad weggestemd.

De fractie wilde bereiken dat omwonenden van het hotel niet langer aan het lijntje worden gehouden. Die zeggen dat - in tegenstelling tot wat de gemeente en de uitbater beweren - het gaat om een Polenhotel en niet een echt hotel. 

De omwonenden hebben een procedure tegen de gemeente aangespannen. Ze willen dat die handhaaft bij het hotel. De zaak loopt nog steeds. De rechtbank heeft sterke aanwijzingen dat het hotel wordt ingezet als huisvesting voor arbeidsmigranten, wat in strijd met het bestemmingsplan zou zijn.

De gemeente moet binnen iets meer dan twee maanden maanden een besluit nemen over de bezwaren van de omwonenden. Tegen dat besluit kunnen de omwonenden dan weer in beroep gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel