Jan Bun ontvangt alsnog Bonifatiusspeld

ALMERE • Di 24 januari 2017 | 19:17 • Dinsdag 24 januari 2017 | 19:17
Almeerder Jan Bun heeft dinsdagmiddag alsnog de Bonifatiusspeld van de gemeente Almere opgespeld gekregen. Vanwege vakantie kon Bun niet aanwezig zijn op de nieuwjaarsreceptie, waar op 2 januari bekend werd gemaakt dat hij de onderscheiding had gekregen. Daarom kwam burgemeester Weerwind dinsdag naar het hoofdkantoor van Bun in Almere.

Jan Bun is via zijn bedrijf Bun Holding bekend van negentien Albert Heijn-supermarkten, waaronder vijf in Almere en één in Lelystad en Emmeloord. Bun heeft verder een grote vastgoedportefeuille, met woningen in onder meer Almere Poort en Tussen de Vaarten, Lelystad, Amsterdam, Veendam en binnenkort ook Kampen.

Stempel gedrukt op Almere
Volgens burgemeester Franc Weerwind verdient Jan Bun de Bonifatiusspeld omdat hij in bijna veertig jaar zijn stempel op Almere heeft gedrukt. Dat heeft hij niet alleen gedaan als werkgever met een bedrijf met inmiddels 4000 werknemers, maar ook achter de schermen. Zo steunt Bun het Voedselloket Almere en de lunchroom Tante Truus. Ook maakte zijn bijdrage de nieuwe huisvesting van theatergroep Vis-a-Vis mogelijk.

Bun is ook de drijvende kracht achter het plan voor een openluchtzwembad in het Weerwater.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel