Onderwijsinstelling La Salle sluit campus

ALMERE • Wo 25 januari 2017 | 19:12 • Woensdag 25 januari 2017 | 19:12
La Salle, de instelling voor wetenschappelijk onderwijs en HBO, trekt zich fysiek terug uit Almere. Dat heeft de school de gemeente laten weten. La Salle Almere Campus bood sinds 2012 zes verschillende onderwijsrichtingen aan, voornamelijk op het gebied van robot-techniek, ondernemerschap en management.

De school begon met zo'n 140 studenten in het Alnovum achter het station Almere Centrum. Het was de bedoeling uit te groeien tot een paar duizend studenten. La Salle is een vanuit Spanje opererende instelling met ruim 70 vestigingen over de hele wereld.

La Salle veel minder groot dan gehoopt
Woordvoerder Hans Ruinemans van La Salle zegt dat de verwachte groei van het aantal studenten in Almere uitbleef. Voor het bestuur in Barcelona reden om zich terug te trekken uit het Alnovum. Ruinemans zegt dat er nog zo'n dertig studenten zijn die les krijgen, maar dan op goedkopere locaties. Het onderwijs wordt rechtstreeks vanuit Spanje georganiseerd.

Gemeente betreurt vertrek
De gemeente Almere betreurt het besluit. La Salle leverde een bijdrage aan het Almeerse hoger onderwijs en in het bijzonder aan de internationale component. Vorig jaar waren er al signalen dat de school zich wilde terugtrekken uit Almere. Wethouder Rene Peeters vloog daarop in november naar Barcelona om met het bestuur van La Salle te spreken. Desondanks is uit financiële overwegingen besloten de campus te sluiten. Volgens stukken van de gemeente heeft Almere sinds 2012 in totaal 125.000 euro bijgedragen aan La Salle.

Nog hoop op terugkeer
De gemeente houdt hoop op een terugkeer van La Salle. Het bestuur van de school geeft aan dat Almere strategisch erg gunstig ligt. Het is een groeiende stad met goede verbindingen en vliegvelden in de directe nabijheid. Ook de ontwikkelingen rond de Floriade worden interessant genoemd.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel