Sander van der Werf beklimt Kilimanjaro voor goed doel

ZEEWOLDE • Do 26 januari 2017 | 16:35 • Donderdag 26 januari 2017 | 16:35
Van een dunne zomerbroek tot aan medicijnen en een dikke donsjas waarbij je zelfs warm blijft bij temperaturen van -20 graden. Zeewoldenaar Sander van der Werf pakt de laatste spullen in voordat hij het vliegtuig pakt naar Tanzania. Om geld in te zamelen voor War Child beklimt hij de Kilimanjaro. 

De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en begint op de Savanne waar de top op 5.895 meter ligt in de sneeuw. Om de kou maakt Van der Werf zich geen zorgen, het grootste gevaar is de hoogte: 'Als ik hoogteziekte krijg, moet ik naar beneden. Een ander medicijn is er niet'. 

Om zich voor te bereiden begon Van der Werf een half jaar geleden al met trainen. "We hebben weekenden in de Ardennen gedaan, liepen met bepakking rond en voor de rest was ik heel veel in de sportschool. Gewoon om te zorgen dat je conditioneel in orde bent en gewend bent met een zware rugtas te lopen". 

Een foto van een Syrisch jongetje als onschuldig oorlogslachtoffer zorgde ervoor dat Van der Werf zich actief wilde inzetten voor War Child. En met succes. Samen met 75 medeklimmers is er al ruim 330.000 euro opgehaald. En nog steeds komen er donaties binnen. Maandag begint dan de klim voor Sander naar de Kilimanjaro. Volgende week zaterdag hoopt hij de top te bereiken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel