Schaatsbestuur baalt van problemen dure ijsbaan

ALMERE • Do 26 januari 2017 | 19:23 • Donderdag 26 januari 2017 | 19:23
Het bestuur van de Almeerse Schaatsvereniging baalt er van dat de ijsbaan in het Fanny Blankers-Koen Sportpark opnieuw met problemen kampt. De voorzitter en ijsmeesters willen dat de onderlaag van de ijsbaan na dit seizoen wordt gesloopt, zo schrijven ze in een brief aan de leden. 

De ijs- en skeelerbaan werd in 2012 aangelegd voor 800.000 euro. Een jaar later bleek de baan lek en ging een pomp kapot. De afgelopen weken was het lastig om het water op een goed peil te krijgen. Dat heeft volgens de schaatsclub te maken met een laag mijnsteen die eronder ligt en niet egaal is.

Steentjes boven het ijs uit
Op sommige plekken kwamen er steentjes boven het ijs uit. Die zijn verwijderd en nu hoopt het bestuur dat de ijsbaan bij nieuwe vorst alsnog open kan.

De voorzitter en ijsmeesters willen na de winter de laag mijnsteen volledig verwijderen en komen ook tot de conclusie dat er in de toekomst meer vrijwilligers nodig zijn als de vorst zich aandient. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel