Brommerrijder ontsnapt vier keer aan politie

ALMERE • Zo 29 januari 2017 | 12:06 • Zondag 29 januari 2017 | 12:06
Een brommerrijder is zaterdag vier keer ontsnapt aan de politie in Almere Buiten. Hij en zijn bijrijder hebben volgens de politie een agent aangevallen en hebben een auto beschadigd.

Een agent zag de twee mannen op een brommer zonder kentekenplaat rijden. De bestuurder kreeg daarom een stopteken voor een controle, maar ging er vandoor. Er volgde een achtervolging over de Laan der V.O.C. waar de bestuurder onderuit ging. De agent wilde hem aanhouden, maar hij pakte zijn brommer weer en reed er weer vandoor.

De politieman werd meegesleurd en viel hij samen met de bestuurder en brommer om. Volgens de politie probeerde de bestuurder zich los te rukken en de bijrijder zou hem hebben geholpen door de agent te slaan, trekken en duwen. Met succes, want hij raakte los en ging er voor de derde keer vandoor.

De politieagent gaf niet op en rende er achteraan. Verderop in Almere Buiten botste de bestuurder met zijn brommer tegen een auto, zo meldt de politie. De brommerrijder werd gegrepen, maar hij zou de agent opnieuw hebben belaagd. Die was daardoor genoodzaakt om afstand te nemen, waardoor de bestuurder voor de vierde en laatste keer kon ontsnappen.

Omstanders hebben nog geprobeerd om hem te stoppen maar dat is niet gelukt. De bijrijder is wel aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel