Boete voor het bespelen van klarinet in trein

ALMERE • Zo 29 januari 2017 | 18:04 • Zondag 29 januari 2017 | 18:04
Een muzikant uit Zwolle, Nathan Dillen, heeft in Almere een boete van 380 euro gekregen omdat hij klarinet speelde in de trein. Dat zegt zijn broer David Dillen, die met hem meereisde. Een filmpje van het optreden in de trein is al duizenden keren bekeken.

Nathan en David waren vanuit Amsterdam op weg naar huis. Een aantal mede-reizigers was volgens David benieuwd naar de klarinet van Nathan en vroegen of hij een stukje wilde spelen. Nathan vroeg aan de andere reizigers of dat goed was en speelde daarop een stukje klezmermuziek.

Aanhouding Station Almere Centrum
Bij de overstap op station Almere werd Nathan staande gehouden door een boa (buitengewoon opsporingsambtenaar). Ook de politie werd erbij geroepen en volgens David kreeg de muzikant een boete van 380 euro. Een vriend moest hem vervolgens op het station komen ophalen omdat er geen treinen meer reden.

Niet van plan te betalen
Nathan is volgens David  niet van plan om de boete te betalen. Hij is het er niet mee eens en gaat een beroep indienen.

NS zoekt voorval uit
De NS laat op Twitter weten het incident te onderzoeken. De NS heeft de afspraak dat voor optredens in de trein of op het station altijd vooraf toestemming gevraagd moet worden. Wat de ene reiziger als kunst ervaart kan een andere als bedelen of als overlast ervaren, aldus de NS.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel