Centrada wil betere doorstroming jongerenwoningen

LELYSTAD • Ma 30 januari 2017 | 10:28 • Maandag 30 januari 2017 | 10:28
Woningcorporatie Centrada in Lelystad komt met maatregelen om huurders ouder dan 23 jaar uit goedkope jongerenwoningen te krijgen. De corporatie constateert dat veel jongeren er blijven wonen terwijl ze eigenlijk moeten doorstromen naar normale woningen van Centrada.

De corporatie heeft in totaal 500 tweekamerappartementen speciaal bedoeld voor jongeren tot 23 jaar, maar deze blijken voor de doelgroep slecht haalbaar omdat ze niet vrijkomen. Eén van de maatregelen die Centrada neemt is het laten vervallen van de jongerenkorting op het moment dat de huurder 23 wordt. Het prijsverschil met een normale huurwoning is dan dusdanig klein dat de huurders omkijken naar een andere woning, zo is de gedachte.

De maatregelen gelden alleen voor huurders die dit jaar een contract bij Centrada afsluiten. Het blijkt niet mogelijk die te laten gelden voor huurders die eerder getekend hebben. De maatregelen zijn tot stand gekomen na overleg met de gemeente Lelystad en Huurdersvereniging Ons Belang.



 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel