NS: boete tegen klarinetspeler terecht

ALMERE • Ma 30 januari 2017 | 12:02 • Maandag 30 januari 2017 | 12:02
De boete die een klarinetspeler in de trein van Amsterdam naar Almere kreeg dit weekeinde was terecht. Dat zegt een woordvoerder van de NS. In de media is de nodige ophef ontstaan omdat de opgelegde boete buitensporig hoog zou zijn ten opzichte van het vergrijp. Volgens David Dillen moest zijn broer Nathan uit Zwolle 380 euro betalen voor het bespelen van zijn instrument zonder toestemming. Het publiek in de trein zou om het optreden van de klarinetspeler gevraagd hebben.

Volgens een woordvoerder van NS klopt de hoogte van de boete niet. De man moest 140 euro betalen voor het negeren van de aanwijzingen van NS-personeel én 90 euro omdat hij geen identiteitsbewijs kon tonen. Nathan Dillen zou volgens de NS tot twee keer opdracht hebben gekregen te stoppen met spelen. Daar zou hij niet aan hebben voldaan.

De NS heeft de regel dat voor optredens in de trein of op het station altijd vooraf toestemming gevraagd moet worden. Sommige passagiers vinden spontane optredens in de trein helemaal niet fijn en kunnen dat ervaren als overlast.

[]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel