Gezocht: uitbater voor nieuwe bioscoop

LELYSTAD • Wo 1 februari 2017 | 17:09 • Woensdag 1 februari 2017 | 17:09
De gemeente Lelystad, de stichting Agora en bouwbedrijf Van Wijnen gaan het komende half jaar samen zoeken naar een belegger en filmdistributeur, die een nieuwe bioscoop willen exploiteren. Daarvoor hebben ze een intentie-overeenkomst gesloten.

Uit onderzoek blijkt dat een nieuwe bioscoop in Lelystad haalbaar is, maar dan moeten er wel een filmdistributeur en belegger meedoen. Eerdere pogingen om een exploitant te vinden liepen stuk. Het blijft een optie dat het Agoraheater de bioscoop gaat exploiteren, maar eerst moet duidelijk zijn of andere partijen dat willen.

De nieuwe bioscoop zou op het Agorahof achter het theater moeten komen. Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat de bioscoop minimaal vijf zalen zou moeten tellen. Sinds het vertrek van Utopolis in 2013 heeft Lelystad geen volwaardige bioscoop meer. Er worden nu films vertoond in het Agoratheater. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel