Staatsbosbeheer plant half miljoen bomen

FLEVOLAND • Do 2 februari 2017 | 13:29 • Donderdag 2 februari 2017 | 13:29
Staatsbosbeheer is begonnen met het planten van een half miljoen bomen, verspreid over 200 hectare bos door de hele provincie. Sinds de laatste grote bossen in Flevoland veertig jaar geleden werden aangelegd, is niet zo'n groot oppervlak beplant. 

Het gaat om gaten die in bestaande bossen zijn ontstaan doordat de oude bomen aan het einde van hun levensduur zijn. Dat waren meestal populieren of andere snelgroeiende 'pioniers'. Op deze plaatsen komt een gevarieerde populatie met nu ook beuken, eiken en elzen. Zo moeten er bossen komen die langer meegaan.  

Veel vraag naar hout
Het kappen levert hout op en daar is veel vraag naar. Er is namelijk in Nederland meer hout nodig dan in het binnenland wordt geproduceerd. Ook aan populierenhout is grote behoefte, want dat kan heel veelzijdig hergebruikt worden.

Staatsbosbeheer had er rekening mee gehouden dat de bomen vervangen moesten worden. Desondanks is de veroudering op veel plekken sneller gegaan dan gedacht. Dat komt vooral door de essentaksterfte, waardoor deze boom eerder aan het einde van zijn levensduur is..
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel