Verkoopstop vrije-uitloopei strop voor boeren

BIDDINGHUIZEN • Di 7 februari 2017 | 20:41 • Dinsdag 7 februari 2017 | 20:41
Het stilleggen van de verkoop van vrije-uitloopeieren is een flinke strop voor kippenboer Chiel Gielen uit Biddinghuizen. Hij en andere boeren met vrije-uitloopkippen moeten hun eieren voorlopig als scharreleieren verkopen en die leveren minder geld op. Voor Gielen betekent dat een schadepost van 1.000 euro per dag. 

​Vanwege de vogelgriep geldt al twaalf weken een ophokplicht voor kippen. Van kippen die langer dan twaalf weken opgehokt zijn, mogen de eieren niet meer worden verkocht als vrije uitloop.

Gielen heeft geprobeerd toch nog een hogere prijs te krijgen bij de supermarkten, omdat zijn kippen nog altijd buiten komen via een overdekte uitloop. Maar hij heeft dinsdag gehoord dat de supermarkten daar niet in meegaan. 

Gielen heeft nog geen idee hoe lang deze situatie aanhoudt. De ophokplicht is eind vorige maand verlengd omdat het risico op besmetting met vogelgriep nog altijd hoog is.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel