Gemeente wil Het Klokhuis kopen

Almere 8 februari 2017
De gemeente Almere wil gebouw Het Klokhuis in Almere Poort kopen. Op dit moment is het eigendom van de stichting KindercASLa. Die wil het gebouw voor 225.000 euro van de hand doen. 

'Iconisch gebouw'
Wethouder Mark Pol noemt Het Klokhuis een icoon van Almere Poort en symbool voor het Almeers pionieren. Daarom wil de gemeente het behouden voor de toekomst. 

Educatieve functie
De gemeente wil het gebouw ook de komende vijf jaar gebruiken als educatief centrum. Het is de bedoeling dat kinderen er van alles kunnen leren over bouwen, wonen, en gezond leven. Ook wordt er een boomgaard aangelegd voor de kinderen.

De organisatie Stad en Natuur die de afgelopen jaren al educatielessen verzorgde in het Klokhuis, krijgt daar een gemeentelijke subsidie voor. Dat is jaarlijks 82.500 euro. 25.000 euro daarvan gaat naar de huur van het gebouw en daarmee terug naar de gemeente. Die betaalt daar het jaarlijkse onderhoud van. 

TV-programma
Het Klokhuis werd zes jaar geleden in Almere gebouwd ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan van het gelijknamige televisieprogramma. Stichting KindercASLa wist met bijdrages van de gemeente, de provincie Flevoland, NUON en een twintigtal andere sponsors het gebouw neer te zetten. Dat kostte destijds 900.000 euro.

Zodra de verkoop rond is, wordt stichting KindercASLa opgeheven. De gemeenteraad moet nog beslissen of die het wil kopen.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer