'Geen taxi-oorlog in Almere'

Almere 8 februari 2017
Er is geen sprake van een taxi-oorlog in Almere en de reiziger loopt geen enkel risico. Dat laat de gemeente Almere weten na schriftelijke vragen van de VVD.

Aanleiding vragen
De partij wilde tekst en uitleg van het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van een reportage van Omroep Flevoland. Daarin vertelden chauffeurs over spanningen op de taxistandplaats bij het station.  Chauffeurs zouden elkaar bedreigen en intimideren om klanten van elkaar af te pakken. Daarbij zou lichamelijk geweld niet worden geschuwd.

Geen onveilige situatie
Volgens de gemeente en de politie is er geen sprake van onrust die kan leiden tot een onveilige situatie. Er is wel sprake van zakelijke onenigheid tussen de chauffeurs over de tariefstelling en de werkwijze bij het station. Dat heeft één keer geleid tot een handgemeen waarover aangifte is gedaan. 

Overleg
De gemeente Almere heeft dinsdag overleg gehad met vertegenwoordigers van de taxibranche en zelfstandige taxi-rijders. Volgens een woordvoerder was dat een 'constructief en open gesprek'.
Uit het overleg bleek dat de chauffeurs niets zien in een vergunningensysteem met een standplaats achter een slagboom.  Zo'n systeem zou onnodig duur en ingewikkeld zijn. 
De politie en de taxibranche zien geen aanleiding tot extra handhaving bij het station.


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer