Gemeente wil stalling campers in Buitenvaart toch toestaan

Almere 8 februari 2017
De gemeente Almere wil het stallen van campers in het agrarische gebied Buitenvaart in Almere Buiten alsnog mogelijk maken. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De gemeente komt daarmee terug op de beslissing om het stallen van gemotoriseerde voertuigen in het kassengebied juist te verbieden. Dat leidde in 2012 tot een hoogoplopend conflict met een aantal tuinders.

Conflict uitgevochten tot aan Raad van State
Dat conflict ontstond nadat de gemeente de tuinders in het gebied meer ruimte had gegeven om nevenactiviteiten te ontwikkelen. Ook het stallen van caravans werd daarbij toegestaan. De gemeente greep echter in toen er ook campers en boten werden gestald. Vanwege de benzine in de motoren zou dat te brandgevaarlijk zijn. Het bedrijf Stalling 31 vocht de beslissing aan tot aan de Raad van State, maar kreeg uiteindelijk ongelijk. 

Donderdag toelichting wethouder Pol
In de brief aan de gemeenteraad schrijft het college nu dat het besluit in 2012 niet helder geformuleerd is en dat het nu toch de tuinders tegemoet wil komen. Waarom het college nu tot dat inzicht is gekomen, is nog onduidelijk. Wethouder Mark Pol licht dat donderdag toe. De gemeenteraad moet zich overigens nog wel over de zaak uitspreken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer