Jubileumconcert Apollo Ensemble in Agora

LELYSTAD • Zo 12 februari 2017 | 13:39 • Zondag 12 februari 2017 | 13:39
Het Apollo Ensemble uit Lelystad bestaat vijfentwintig jaar en dat werd zondag gevierd in het Agora-theater in Lelystad. De groep speelt muziek uit de periode van 1600 tot 1850, van barok tot vroege romantiek. Het maakt daarbij gebruik van historische instrumenten.

Het gezelschap werd in 1992 opgericht door fagottist Thomas Oltheten. "Toen ik hier kwam wonen ontdekte ik dat er nog niets was in Lelystad op dat gebied. Ik heb toen het ensemble opgericht. We begonnen met drie man en dat is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groep van 20 mensen."

Inmiddels heeft de groep concerten gegeven in Rusland, Kroatië, Frankrijk, Canada, Australië en de Verenigde Staten. Met een speciaal concert van componist Haydn werd de mijlpaal gevierd. Ook wordt er ter ere van het jubileum een boek en een cd uitgebracht. 

Voor het Ensemble ziet de toekomst er rooskleurig uit. "We hebben veel uitnodigingen in de boeken staan en we hebben nog heel veel ideeën voor de toekomst", aldus Oltheten.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel