Het Oranje Huis blijft staan

Almere 14 februari 2017
Het Oranje Huis in Almere Poort blijft staan waar het is. Wel komt er een onderzoek naar de effecten van de flat op de energiezuinige huizen aan de Roald Amundsenstraat. Deze mededeling deed wethouder Tjeerd Herrema dinsdagavond tijdens een besloten vergadering met de bewoners.

Het Oranje Huis is een appartementencomplex dat onderdak moet bieden aan vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Het gebouw telt zeven verdiepingen. Bewoners aan de Roald Amundsenstraat zijn boos dat het zo hoog is. Zij hebben huizen met bijzondere zonnepanelen en windmolens op het dak. Deze zouden minder presteren door de schaduw en luwte van de flat.

Compensatie
De gemeente is bereid bewoners te compenseren als blijkt dat het appartementencomplex het rendement van zonnepanelen en windmolens negatief beïnvloedt. 

'Almere communiceert slecht'
Bewoners zijn ook boos omdat de gemeente niet goed met hen heeft gecommuniceerd. Door de komst van het Oranje Huis vrezen ze waardevermindering van hun huizen. Ook maken zij zich zorgen over hun privacy. Bewoners van het Oranje Huis kunnen zo in de woningen kijken. Sommige bewoners zijn ook bang voor hun veiligheid. Zij weten niet goed wat ze moeten verwachten van wat er rond een gebouw voor een kwetsbare doelgroep gebeurt.

Waardevermindering zelf aantonen
Volgens wethouder Herrema komt er volgende week een gesprek tussen bewoners en woningbouwcorporatie De Alliantie over de veiligheid rond het Oranje Huis. Voor wat betreft de waardevermindering van de woningen moeten bewoners zelf aantonen dat daar sprake van is, zegt Herrema.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer