Zo komt de nieuwe terminal van Lelystad Airport eruit te zien

Lelystad 16 februari 2017
Een hoge hal, met veel hout en veel glas. Zo komt het nieuwe terminalgebouw van Lelystad Airport eruit te zien. Architect Paul de Ruiter omschrijft het als een soort stationsgebouw met een groot plaza.  

Self service
In plaats van traditionele rijen met incheckbalies kent Lelystad Airport straks een grote hal waar veel gebruik wordt gemaakt van self service. Bijvoorbeeld als het gaat om het inchecken of het afgeven van koffers. 

Twee verdiepingen
Het nieuwe luchthavengebouw krijgt twee verdiepingen. Op de begane grond zit de security-check en is alles erop gericht om zo snel mogelijk bij de gate te komen. Op de tweede verdieping is ruimte voor restaurants en ontspanning. De Ruiter benadrukt dat het gebouw ook zo ontworpen is dat het in de toekomst makkelijk uit te breiden is. 

2019
De eerste werkzaamheden voor de terminal zijn inmiddels begonnen. De verwachting is dat de eerst vakantievluchten op Lelystad Airport vanaf april 2019 kunnen plaatsvinden.

Volgende week dinsdag besteedt Omroep Flevoland uitgebreid aandacht aan het nieuwe Lelystad Airport in het programma ‘Bouwwerken’.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer