Gemeentehuis krijgt zonnepanelen

URK • Vr 17 februari 2017 | 0:34 • Vrijdag 17 februari 2017 | 0:34
Het gemeentehuis van Urk krijgt zonnepanelen op het dak. Het college van burgemeester en wethouders wil daar 88.000 euro voor vrijmaken. De gemeenteraad stemde donderdagavond in met het voorstel van wethouder Gerrit Post jr.

Urk wil met de zonnepanelen invulling geven aan de doelstellingen van het Energieakkoord. Volgens Post leveren de panelen jaarlijks een CO2-reductie op die gelijk staat aan ruim 200.000 gereden autokilometers.

Zonnepanelen aan de verkeerde kant?
Urk kiest voor de aanleg met indak zonnepanelen. Deze panelen vallen in het dak waardoor ze minder opvallend zijn. Ze komen op het schuine dak aan de achterkant van het gemeentehuis. Dat betekent dat  de zonnepanelen aan de noordoost-zijde van het gemeentehuis, komen terwijl de zon juist schijnt op de voorkant van het pand.

Volgens de wethouder scheelt dat een opbrengst van 400 euro per jaar. Maar daar staat tegenover dat het gemeentehuis wel aantrekkelijk blijft voor het oog, aldus wethouder Post.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel