Nieuwe winkels in aanloopstraten stadshart

Almere 20 februari 2017
In het centrum van Almere is een opvallende trend gaande. Steeds meer winkelpanden die al lange tijd leegstaan, worden opgevuld door kleine nieuwe ondernemingen. Het gaat dan niet om de grote panden op de drukste plekken, maar vooral om de aanloopstraten richting het stadshart.

Zelfstandige ondernemers
Hoewel winkelstraten steeds meer concurrentie krijgen van webwinkels zijn er de laatste tijd toch aardig wat kleine ondernemers die een eigen zaak openen. Vooral in Almere zijn de aanloopstraatjes richting de grotere winkelstraten populair. Ook winkeldeskundige Huib Lubbers van retailadviesbureau RMC ziet die trend.

"Een aanloopstraat was vroeger een straat naar het centrum toe waar mensen gingen struinen. Tegenwoordig zien we daar klanten die een doelgerichte vraag hebben. Je kunt daar goed parkeren, iets kopen en vervolgens weer weggaan."

Combinatie met een webwinkel
Ook merkt Lubbers dat veel winkels tegenwoordig de combinatie maken van een online-shop en een reguliere winkel. Dat komt volgens de retaildeskundige doordat mensen een product graag even willen voelen en zien. Ook vinden ze het contact met de verkoper, het advies en de service belangrijk.

Nieuwe babywinkel
Babywinkel Bleu et Rose in de Almeerse Zadelmakerstraat is een goed voorbeeld van zo'n zaak. De winkel zat enkele jaren geleden in Almere Poort. Toen die daar de deuren sloot, ging eigenaresse Sylvia Beezhold online verder. Sinds een paar weken is er nu in de Zadelmakerstraat ook een fysieke vestiging. 

Beezhold bevestigd het beeld dat Lubbers schetst over klanten die producten graag met eigen ogen willen zien. "Daarnaast, mensen die pas een baby hebben gekregen die zijn 3 maanden vrij. Die vinden het ook wel leuk om te gaan shoppen dan." 

De komende dagen gaat Omroep Flevoland langs bij verschillende kleine ondernemers die net een winkel zijn begonnen. Dinsdag het verhaal van een nieuwe bloemenzaak in de Zadelmakerstraat.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer