Minder treinen wegens verwachte storm

Flevoland 22 februari 2017
NS en ProRail nemen de maatregel uit voorzorg
Minder Sprinters en Intercity's
Er rijden donderdag in het hele land minder treinen. De NS en ProRail halen preventief treinen uit de dienstregeling vanwege een voorspelde storm. Er worden zeer zware windstoten verwacht tot wel 110 kilometer per uur. 

Wat zijn de gevolgen? 
* Lelystad Centrum - Amsterdam Zuid - Schiphol - Dordrecht: de gehele dag minder Intercity's

* Almere - Hilversum: de gehele dag minder Sprinters

* Almere - Utrecht: geen rechtstreekse trein. Reizigers moeten overstappen in Weesp. 

Preventief
Volgens de NS kunnen tijdens de storm bomen op het spoor vallen waardoor treinen niet kunnen rijden. Ook kan schade ontstaan aan de bovenleiding door rondvliegend afval. Door minder treinen te laten rijden heeft ProRail, die over de sporen gaat, meer tijd om eventuele problemen op te lossen. Er staan donderdag extra storingsploegen en locomotieven klaar die gestrande treinen snel weg kunnen slepen. 

Op het station Almere Centrum was het donderdagmorgen rustig. De reizigers die er waren, hadden rekening gehouden met de gewijzigde dienstregeling. De treinen die wel reden, reden op tijd.Een overzicht met alle treinen die uitvallen is te vinden op de website van de Nederlandse Spoorwegen. De NS raadt aan voor vertrek de reisplanner te gebruiken om te zien welke treinen er precies rijden. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer