Leraren tegen politiek: schiet op!

Lelystad 22 februari 2017
‘Schiet op!’ Dat is de boodschap die docenten van middelbare scholen in Lelystad hebben voor raadsleden. Ze willen dat er vaart wordt gemaakt bij het nemen van een beslissing over de toekomst van het middelbare onderwijs. Ze hebben een paginagrote advertentie hierover gemaakt die in De Flevopost staat. 

Onderwijscampus
De gemeenteraad buigt zich al enkele weken over een voorstel om de Arcus, Rietlanden en SGL op te laten gaan in twee nieuwe scholen. Eén voor het vmbo en één voor havo/vwo. Beide scholen komen dan op een volledige nieuwe onderwijscampus naast de Rietlanden. De plannen kosten zo’n 55 miljoen euro. 

'Hak die knoop door!'
In de advertorial zeggen de docenten dat op de scholen enthousiasme heerst over de plannen. Ze willen dat dit vastgehouden wordt. “Onzekerheid over de toekomst tempert het enthousiasme, dus politiek: hak die knoop door! Dit is het moment.”

Tempo
Het plaatsen van de advertorial is gedaan in overleg met de SVOL, het bestuur van de drie scholen. Bestuurder Barry Lommen zegt te begrijpen dat raadsleden gezien het grote bedrag dat met de plannen gemoeid is er goed over willen nadenken. Toch pleit ook hij voor wat meer tempo. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer