Kamer vaker geïnformeerd over Lelystad Airport

LELYSTAD • Do 23 februari 2017 | 14:49 • Donderdag 23 februari 2017 | 14:49
Staatssecretaris Dijksma of haar opvolger zullen de Tweede Kamer elk halfjaar rapporteren over de planning van Lelystad Airport. Dat heeft zij de Kamer donderdagmiddag toegezegd in een overleg.

Vooral de VVD vroeg om de halfjaarlijkse planning over de luchtverkeersleiding. Door een eerder arbeidsconflict bij Luchtverkeersleiding Nederland loopt de uitbreiding van Lelystad Airport een jaar vertraging op tot 1 april 2019. Dijksma heeft er vertrouwen in dat LVNL haar afspraken nakomt en de planning haalt, ook al mag er bij alle voorbereidingen niets mis gaan.

De onrust in Overijssel over de hoogte waarop vliegtuigen naar Lelystad vliegen leidt niet tot vertraging. Volgens Dijksma is er in Overijssel sprake van een misverstand. Vliegtuigen blijven tot Zwolle boven twee kilometer vliegen en zetten pas bij Hasselt de daling in. Een wachtgebied bij Lemelerveld wordt alleen bij uitzondering gebruikt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel