Storm raast over Flevoland

Flevoland 23 februari 2017
In Flevoland worden verschillende maatregelen genomen
Storm in Stripheldenbuurt
De Peel in Dronten. Foto: Julien Peetoom
Vrachtwagen op Elburgerweg bij Dronten
De gevel in de Korte promenade in Almere
De februaristorm die donderdag over Nederland raasde heeft in Flevoland niet voor grote problemen gezorgd. Wel zijn wegen afgesloten geweest vanwege geschaarde vrachtwagens en moest de brandweer uitrukken vanwege stormschade of om bomen van de weg te halen. Hier een overzicht: 

Dijk Lelystad - Enkhuizen afgesloten
De dijk tussen Lelystad en Enkhuizen blijft nog tot minstens middernacht dicht. De geschaarde vrachtwagen die donderdag rond 15:00 uur de weg versperde, is inmiddels opgeruimd. Toch blijft de dijk de komende uren afgesloten omdat de harde wind ervoor zorgt dat er plastic en ander afval op de dijk waait. Dit kan voor gevaarlijke situaties voor weggebruikers zorgen.  

Stormschade bij gebouwen op verschillende plekken in de provincie
De brandweer is op verschillende plekken in de provincie uitgerukt. Zo is er een steiger achter een woning aan de Blaasbalg in Dronten weggehaald omdat deze dreigde om te vallen.

Aan de Korte Promenade in Almere Stad zijn een metalen strip en pleisterwerk van de gevel boven de Pearl naar beneden gewaaid. De straat was tijdelijk afgezet zodat de politie alles kon opruimen.

Platen die lagen op het oude gerechtsgebouw aan de Maerlant in Lelystad zijn weggehaald door de brandweer. Dit om te voorkomen dat ze door de wind weg zouden waaien wat gevolgen zou kunnen hebben voor het nabijgelegen Lelycentre.  ​

Sommige windmolens stilgezet
Op verschillende plekken in de provincie zijn de windmolens stilgezet. Dit wordt gedaan om de wieken te beschermen. Wanneer de windkracht afneemt, gaan de molens automatisch weer draaien.

Elburgerweg tijdelijk dicht
De Elburgerweg (de N309) tussen Dronten en Elburg was tijdelijk afgesloten vanwege een gekantelde vrachtwagen. Inmiddels is de weg weer open.

Boom omgewaaid
Een boom waaide om en kwam op de Ettenlandseweg in Marknesse terecht. De weg werd tijdelijk afgesloten waarna de brandweer de weg weer begaanbaar kon maken. 

Stukken boom op A6 
Stukken van een boom zijn op de A6 bij Bant gewaaid waardoor er een file in de richting van Joure ontstond. 

Boom valt op geparkeerde auto
Aan de Peel in Dronten is een boom op een geparkeerde auto gevallen. Er is niemand gewond geraakt. De brandweer heeft de boom verwijderd.

Bruggen en vaarwegen
De Zuidersluis in Almere is gestremd voor al het scheepvaartverkeer. Dat meldt Rijkswaterstaat. Ook melden zij dat de Ramspolbrug en de Roggebotbrug niet worden bediend. Hierdoor is er een hoogtebeperking voor het scheepvaartverkeer. 

Trainingen Buitenboys afgelast
Alle trainingen van S.C. Buitenboys zijn donderdag afgelast. Dat laat de voetbalclub via hun site weten.

Recyclingperron Almere Poort dicht
De gemeente Almere liet weten dat het Recyclingperron in Almere donderdagmiddag dicht was.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer