Zorgen om lawaai en opknapbeurt Houtribweg

Lelystad 23 februari 2017
"De provincie is stokdoof voor de belangen van de burger". Dat zeggen de bewoners van het Golf Resort en Golfpark in Lelystad. Ze klagen al jaren over de geluidsoverlast van de naastgelegen Houtribweg. Volgens bewoners zorgt het verkeer op de dijk voor onacceptabel veel herrie.

Opknapbeurt
De provincie gaat de weg binnenkort opknappen. De bewoners van het Golfpark en het Golf Resort stuurden daarom gezamenlijk een brief naar de provincie met een aantal voorstellen om het lawaai te verminderen. "We hebben gevraagd om het geluidsarme asfalt ZOAB", zegt Marcel Huijbrechts namens de bewoners. "En verder zouden we graag een inhaalverbod op de weg zien".

Binnen de normen
De provincie liet de bewoners deze maand schriftelijk weten dat ZOAB er niet inzit. Dit asfalt slijt een stuk sneller dan normaal asfalt en is daarom te duur. Bovendien blijft de geluidsbelasting van de Houtribweg binnen de geldende normen.

Kleine aanpassingen
Wel worden een paar kleinere maatregelen genomen, zegt de provincie. Zo worden de rotondes ruimer waardoor verkeer minder hoeft af te remmen en op te trekken. Daarnaast wordt de middenstreep van de weg breder dan nu. Dat moet de drempel om in te halen groter maken. Ook is het straks op minder plekken überhaupt toegestaan om in te halen. 

Onvrede
De bewoners vinden dat alles onvoldoende. Zij stellen dat het verkeer op de dijk sinds de komst van Batavia Stad enorm is toegenomen en willen dus grotere maatregelen. 

Ze willen alsnog een poging doen om het provinciebestuur op andere gedachten te brengen. "Als het nodig is, gaan we demonstreren voor de deur van het provinciehuis", aldus bewoner Huijbrechts.  De renovatie van de Houtribweg staat gepland voor het laatste kwartaal van 2017.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer