Onhandige WOZ brieven van gemeente Almere

ALMERE • Vr 24 februari 2017 | 12:22 • Vrijdag 24 februari 2017 | 12:22
De gemeente Almere geeft toe dat er niet handig is gecommuniceerd bij het versturen van het aanslagbiljet van de gemeentelijke belastingen. De afgelopen week vielen de eerste aanslagen op de mat. De belasting wordt gebaseerd op de waarde van je onroerend goed; de WOZ.

Gegevens niet online te controleren
Om die WOZ-waarde te controleren, verwijst de gemeente Almere naar wozwaardeloket.nl, maar daar staat verouderde informatie op. De gemeente zegt dat zij op tijd de correcte cijfers heeft doorgegeven, maar dat die niet verwerkt zijn. "Dit is inderdaad niet handig voor de burgers", laat een woordvoerder weten. Ook bij de gemeente zijn via het internet de gegevens te controleren, maar die website werkt niet.

Bezwaar nog niet mogelijk
Mensen die bezwaar willen maken tegen de aanslag kunnen dat nog niet doen. Ze moeten wachten tot 28 februari, omdat de aanslag als dagtekening die datum heeft, ook al is de aanslag al eerder verstuurd. De gemeente belooft dat dan ook via haar website weer gecontroleerd kan worden of de aanslag klopt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel