Verplaatsen supermarkt Stedenwijk stuit op verzet

Almere 26 februari 2017
Het 's Hertogenboschplein in de Almeerse Stedenwijk gaat flink op de schop als het aan de gemeente Almere ligt. Er zijn plannen om de Albert Heijn te verplaatsen naar de hoek Stedendreef/Rotterdamweg. Op die plek liggen nu nog tennisbanen. 

Vomar ziet de plannen als bedreiging
De plannen liggen nog niet vast, maar de Vomar-supermarkt in Literatuurwijk is helemaal niet blij met deze mogelijke ontwikkeling. Dat schrijft de supermarkt  in een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Stedenwijk en Weerwater Noord.

De verplaatsing van de Albert Heijn vormt een bedreiging, is te lezen. Doordat de nieuwe supermarkt op een doorgaande weg komt te liggen, trekken consumenten eerder naar deze locatie. Daarmee zou de 'fijnmazige buurt- en verzorgende functie' van kleinere supermarkten in de buurt in gevaar in gevaar komen.

'Gemeente handelt in strijd met detailhandelvisie'
Daarom, stelt de Vomar-supermarkt, handelt de gemeente in strijd met haar eigen detailhandelvisie. Daarin staat dat de kleine winkelfuncties in wijken overeind moeten blijven. De gemeente Almere heeft twaalf weken om op de zienswijze van Vomar Supermarkten te reageren.

In de brief van Vomar staat dat de Albert Heijn op het 's Hertogenboschplein plaats gaat maken voor een nieuw gezondheidscentrum. Zorggroep Almere laat weten dat daar geen bouwplannen voor zijn. Gezondheidscentrum De Spil blijft op de huidige plek en wordt nu verbouwd. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer