Syrische onderwijzers doen kennis op in Flevoland

FLEVOLAND • Ma 27 februari 2017 | 8:25 • Maandag 27 februari 2017 | 8:25
Een Syrische onderwijsdelegatie brengt maandag een bezoek aan Flevoland. De groep komt inspiratie opdoen op de basisschool de Ruimte in Almere Poort en CAH Vilentum in Dronten. 

Werkbezoek
De delegatie komt uit het gebied Rojava in Noord-Syrië. Dit gebied is relatief veilig maar zit door de oorlog volledig ingesloten. Onder de delegatieleden is ook de regionale Minister van Onderwijs. Volgens Jodi Liefhebber uit Almere is er in deze regio behoefte aan kennis over modern onderwijs. Liefhebber werkt in het onderwijs en bracht in 2015 een bezoek aan de regio namens de Almeerse stichting Altruism.

Na het bezoek had Liefhebber besloten om een onderwijsmissie op touw te zetten. Met de opgedane kennis in Nederland gaan de Syriërs terug gaan naar hun regio, om het onderwijs daar naar een hoger niveau te brengen. 

Asielaanvraag
Lange tijd bleef het onduidelijk of de Syriërs een bezoek mochten brengen aan Nederland. De visumaanvragen werden door Nederland afgewezen. De overheid was bang dat het werkbezoek zou eindigen in een asielaanvraag








 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel