‘Gemeente vergeet Schotse Hooglanders bij te voeren’

Almere 1 maart 2017
De gemeente Almere lijkt vergeten te zijn om deze winter een groep Schotse Hooglanders bij te voeren. De runderen grazen op het schiereiland Isla Bonita in de Noorderplassen. Een aantal van de Hooglanders heeft net een kalfje gekregen.

Bezorgde buurtbewoner
Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld over de situatie. De partij werd door een bezorgde buurtbewoner gewezen op het gebrek aan bijvoeren.

Gestopt
De Schotse Hooglanders zijn in 2012 in de Noorderplassen neergezet door Gradiënt Natuurbeheer. Die organisatie zegt dat met de gemeente is afgesproken dat die af en toe voer neerzet. Dat gebeurde ook. Waarom het de afgelopen maanden is misgegaan, is onduidelijk. Het bedrijf vermoedt dat personele veranderingen op het stadhuis een rol spelen. In de tussentijd heeft Gradiënt Natuurbeheer zelf maar een lading voer naar de dieren gebracht.

Genoeg voedsel
Overigens benadrukt het bedrijf dat er nog steeds voldoende natuurlijke begrazing voor de Hooglanders aanwezig is. In de wintermaanden denken voorbijgangers volgens Gradiënt al snel dat de dieren het moeilijk hebben. Dat terwijl ze prima zijn bestand tegen de omstandigheden.

Geen reactie
De gemeente Almere wil tegenover Omroep Flevoland niet ingaan op vragen over het onderwerp. Eerst zullen de schriftelijke vragen van het CDA beantwoord worden, zo laat een woordvoerder weten.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer