Onderneemster eist betaling voor organiseren politiefeesten

ALMERE • Wo 1 maart 2017 | 22:01 • Woensdag 1 maart 2017 | 22:01
Een Almeerse onderneemster heeft een kort geding aangespannen tegen de politie. De vrouw runt een evenementenbureau en wil alsnog betaald krijgen voor twee feesten van de Centrale Ondernemingsraad die zij heeft georganiseerd. Het geding dient donderdagmorgen om half tien in Den Haag.

De politie is onder vuur komen te liggen over de dure feesten en de hoge uitgaven van de Centrale Ondernemingsraad. Daar lopen onderzoeken naar, waarbij onder meer de Rijksrecherche betrokken is. 

Volgens advocaat Geert Iem Roos worden in de onderzoeken ook enkele betrokken Almeerse ondernemers op de huid gezeten. Hen zou bijvoorbeeld worden verweten dat ze zonder kritische vragen te stellen aan exorbitante feesten hebben meegewerkt.

Naar eer en geweten gehandeld
Volgens Roos heeft zijn cliënte naar beste eer en geweten gehandeld. "Wanneer iemand in een politie-uniform je vraagt om een feest te organiseren, en die persoon wordt ook nog eens gesteund door de korpschef, dan stel je geen vragen. Je denkt dan dat het wel snor zit.''

De advocaat stelt dan ook dat de rekening gewoon betaald dient te worden. Zeker omdat het niet om exorbitante bedragen gaat. "Mijn cliënte heeft tussen de 10 en 20.000 euro tegoed. Dat is voor feestjes van een dergelijke omvang een heel reëel bedrag. Voor mijn cliënte is het gewoon omzet, die ze nog steeds mist.'' 

Het geld moet betaald worden, maar voor Roos gaat het vooral om het principe. "Mijn cliënte is onterecht in een kwaad daglicht geplaatst. Het gaat mij ook om haar reputatie.''

Tegenover de NOS zegt de politie dat alle openstaande rekeningen in 2015 wel degelijk zijn betaald. De politie heeft "grote twijfels" over de juistheid van de vordering. "We hebben meerdere keren vragen gesteld over de facturen, maar nooit antwoord gekregen", citeert de NOS een politiewoordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel