Voorzitter Miermans weg bij Media036 vanwege 'tegenwerking'

Almere 6 maart 2017
Miermans denkt dat de tegenwerking met hem persoonlijk te maken heeft
Voorzitter Willem Miermans vertrekt bij de lokale omroep van Almere Media036. Miermans vertrekt omdat hij vindt dat de gemeente Almere de lokale omroep tegenwerkt.

Zo zegt hij dat de gemeente bedrijven ontmoedigt met Media036 samen te werken. Miermans verwijt de gemeente ook dat er al een half jaar geen radioprogramma's kunnen worden gemaakt. De studio in KAF werd een half jaar geleden afgebroken vanwege de verbouwing van het theatergebouw aan het Weerwater. De lokale omroep zou een paar weken last hebben van de verbouwing maar dat is veel langer geworden. Ook zou de gemeente traag omgaan met een subsidieaanvraag.

De voorzitter vermoedt dat de tegenwerking met hem persoonlijk en niet met de omroep te maken heeft. Daarom gaat hij weg. Miermans blijft aan tot er een opvolger is.  Hij laat weten op dit moment geen nadere toelichting op zijn besluit te willen geven.

Reactie gemeente:
De gemeente laat weten zich niet in de beschuldigingen te herkennen. "Er is ook geen bewijs voor aangedragen", aldus een woordvoerder. 
Dat er nog geen besluit is genomen over de nieuwe subsidieaanvraag van Media036, komt volgens de gemeente omdat er nog gesprekken lopen over de ontwikkelingen bij KAF. "Omdat we over de ontwikkelingen hoorden, hebben we even een pas op de plaats gemaakt. Dit om zeker te weten dat het gemeenschapsgeld goed terecht zou komen."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer