"Gebied winkelcentrum moet kleiner"

Zeewolde 6 maart 2017
Zeewolde moet een deel van het winkelgebied afstoten voor een aantrekkelijker centrum. Dat is het advies van Evert-Jan de Kort van het onderzoeksbureau STEC. Gisteravond heeft hij zijn bevindingen en plannen gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in grand café The Lux.

Om leegstand tegen te gaan, moet het centrum worden verkleind. Daardoor is er minder ruimte voor leegstand en wordt winkelen plezieriger. Het winkelend publiek vindt het centrum nu vaak grijs en kil, maar volgens De Korte is dit vrij gemakkelijk op te lossen door betonnen palen een kleurtje te geven. Ook zegt hij dat de gemeente het water meer moet betrekken in het centrum.

Ondernemers juichen de plannen toe
Het onderzoek is gedaan in samenwerking met de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde. Volgens voorzitter Johan Safaric zijn de ondernemers enthousiast en juichen zij de plannen toe. Daarnaast wordt ook meteen actie ondernomen. "Vorige week zijn de resultaten gepresenteerd aan de ondernemers. Toen bleek ook dat bezoekers bijvoorbeeld ook aangegeven hebben dat zij het centrum smerig vinden. Dat punt wordt meteen aangepakt.”

Dinsdagavond wordt het plan besproken in een vergadering van de gemeenteraad.  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer