‘Wethouder Peeters negeert wens gemeenteraad’

Almere 7 maart 2017
Wethouder René Peeters
Verschillende politieke partijen in Almere hebben kritiek op wethouder René Peeters. Zij hebben het idee dat hij niet luistert naar een meerderheid van de gemeenteraad. 

Opvoeding
VVD en ChristenUnie hebben begrepen dat Peeters in april een bijeenkomst organiseert waar wordt gesproken over opvoeding. De wethouder gaf eerder aan te merken dat er verruwing en verharding plaatsvindt in de samenleving. Daarom moeten ouders, scholen, sportverenigingen, buurthuizen en hulpverleners wat hem betreft meer met elkaar in gesprek om kinderen te helpen bij de opvoeding.

Een meerderheid van de gemeenteraad gaf in december echter aan dat niet als taak van de gemeente te zien. Hoewel er niet officieel is gestemd, werd tijdens een debat wel duidelijk dat de tegenstanders de overhand hebben. 

Verbazing
VVD en ChristenUnie zijn verbaasd dat er nu op 4 april toch een bijeenkomst plaatsvindt. Raadsleden hebben daarvoor een uitnodiging gekregen die is ondertekend door Het Jonge Kind Centrum, RadarAdvies én de gemeente Almere. 

Ook verschillende andere partijen vinden dat de wethouder de wens van de gemeenteraad hiermee niet respecteert. Leefbaar Almere, PVV en CDA zullen een motie van VVD en ChristenUnie hoogstwaarschijnlijk steunen. Daarin wordt Peeters opgeroepen af te zien van het plan om de bijeenkomst te organiseren.

'Geen expliciete uitspraak'
In een reactie laat de woordvoerder van René Peeters weten dat het debat in december volgens de wethouder "geen expliciete uitspraak van de raad heeft opgeleverd." Hij voegt daaraan toe dat "als de raad wil dat het college iets doet, of iets niet doet , hij die wens verwoordt middels een motie."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer