Gemeenteraad wil extra onderzoek naar plek onderwijscampus

LELYSTAD • Di 7 maart 2017 | 21:36 • Dinsdag 7 maart 2017 | 21:36
De gemeenteraad van Lelystad wil de locatie Rietlanden nog niet definitief aanwijzen voor de beoogde onderwijscampus. De raad wil meer informatie voor er een keuze gemaakt wordt. Dat bleek dinsdagavond tijdens een vergadering van de raad in het stadhuis. 

Het college van burgemeester en wethouders wil voor 55 miljoen euro een campus bouwen voor 4000 leerlingen in het zuiden van de stad. De drie bestaande middelbare scholen De Rietlanden, SGL en Arcus gaan dan op in twee nieuwe clusters: vmbo en havo/vwo. De opzet moet de kwaliteit van het onderwijs en de aansluiting op het bedrijfsleven verbeteren.

Op voorstel van GroenLinks moet het college met meer informatie komen voor een locatie in het centrum van de stad. Deze moet voor 16 maart zijn aangeleverd. De gemeenteraad heeft het voorstel van GroenLinks overgenomen. Een mogelijke vestiging van de campus op de locatie van de SGL in het noorden van de stad is van de baan. Over twee weken praat de raad verder over dit onderwerp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel