Gemeente wil procedure asbestdaken versimpelen

Lelystad 8 maart 2017
De gemeente Lelystad gaat met de provincie in gesprek om de procedures rond het vervangen van asbestdaken voor inwoners gemakkelijker te maken. Dat zei wethouder John van den Heuvel dinsdagavond in de gemeenteraad na vragen van de ChristenUnie.

Om een dak te mogen vervangen, is nu nog een ontheffing van de provincie nodig. Die geeft de provincie pas, nadat de huiseigenaar heeft onderzocht of de beschermde huismus niet onder het dak nestelt. Zonder maatregelen mag niet aan het dak worden gewerkt.

Ontheffing voor de hele stad
Volgens de ChristenUnie is de regelgeving voor burgers erg ingewikkeld en worden zij van het kastje naar de muur gestuurd. De wethouder erkent dit en wil dit veranderen. In plaats van dat elke afzonderlijke inwoner bij de provincie toestemming moet vragen om aan het dak te mogen werken, wil de gemeente bij de provincie een ontheffing voor de hele stad regelen. Inwoners hebben over de daksanering dan alleen nog contact met de gemeente en niet langer ook nog met de provincie. Ook hoeven ze niet afzonderlijk een duur onderzoek te laten doen naar de aanwezigheid van mussen.

Wethouder Van den Heuvel weet niet of de nieuwe werkwijze snel kan worden geregeld. Daarom heeft hij binnenkort een gesprek met gedeputeerde Rijsberman. Dan wordt ook besproken of de ontheffing gaat gelden voor het buitengebied.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer