Doorbraak in gedwongen verhuizing camping Waterhout

Almere 9 maart 2017
Volgens de campingeigenaren voldoet de locatie in de Noorderplassen aan alle wensen
Beoogde locatie bij de Noorderplassen
Ontwerp van de camping
Er is eindelijk een doorbraak in de gesprekken rond de gedwongen verhuizing van Camping Waterhout. De gemeente Almere gaat onderzoeken of de camping kan verhuizen naar de Noorderplassen, op het Schateiland.

Administratieve fout
De camping in Almere Stad moet wijken voor de Floriade, die in 2022 wordt gehouden. De gemeente Almere en de camping steggelen al jaren over de gedwongen verhuizing. De onteigeningsprocedure die de gemeente een tijd geleden tegen de camping begon is door de keuze voor Schateiland nog niet stopgezet.

Meerdere opties
In verband met de verhuizing binnen Almere kwamen in de eerste instantie vijf mogelijke locaties naar voren. Vooral een plek in Haven bij het surfstrand aan het Gooimeer leek een tijd een reële nieuwe plek voor de camping te zijn. Maar de eigenaars van Waterhout zagen toch te veel problemen: "Er is daar geen zekerheid voor de toekomst in verband met de geplande buitendijkse woningbouw. Bovendien is mogelijke blauwalg een groot nadeel.” Ook het Weerwatereiland/Vogeleiland is als verhuislocatie niet meer in beeld.

Enthousiast
Het Schateiland in de Noorderplassen lijkt een goede kans te maken als nieuwe plek voor Waterhout, want zowel de gemeente als de camping zijn enthousiast. "Er komt geen bebouwing, want het ligt tegen een prachtig natuurgebied aan, direct aan het water”, aldus campingeigenaresse Tineke Fokkens. De komende tijd wordt verder onderzocht of de verhuizing daadwerkelijk door kan gaan. Als alles goed gaat denkt Fokkens volgend jaar op het Schateiland met de camping van start te kunnen gaan.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer