Norovirus uitgebroken in Flevoziekenhuis

ALMERE • Do 9 maart 2017 | 19:59 • Donderdag 9 maart 2017 | 19:59
Op twee verpleegafdelingen van het Almeerse Flevoziekenhuis is het Norovirus uitgebroken. Meerdere patiënten en medewerkers zijn ziek en hebben last van overgeven en diarree, zo meldt het ziekenhuis. Het virus is zeer besmettelijk en kan een maag-darminfectie veroorzaken. Vooral voor ouderen met een zwakke gezondheid is het gevaarlijk.

De uitbraak is geconstateerd op de afdelingen Interne geneeskunde/Oncologie en Chirurgie. Daar worden geen nieuwe patiënten meer opgenomen en er gelden extra maatregelen om verdere besmetting te beperken. Patiënten die nieuw binnenkomen worden opgenomen op andere verpleegafdelingen. Daar zijn nu meer bedden en er wordt extra personeel ingezet zodat geplande operaties zo veel mogelijk kunnen doorgaan. 

Bezoekers wordt dringend verzocht om na een bezoek eerst de handen te wassen en daarna het ziekenhuis direct te verlaten en niet langs andere afdelingen of het restaurant te lopen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel