Politiek verdeeld over onderzoek kosten stoppen Floriade

Almere 9 maart 2017
Het onderzoek zou een verkeerd signaal afgeven
De gemeenteraad in Almere is verdeeld over de vraag of het nodig is een onafhankelijk onderzoek te doen naar de kosten van het eventueel stoppen met de Floriade. Dat bleek donderdagavond tijdens een discussie over het plan van aanpak van de Volggroep Floriade. Dat is een team dat door de raad is ingesteld om de ontwikkelingen rond de Floriade kritisch te volgen. Zo kan de gemeenteraad ingrijpen wanneer dat nodig is. 

Coalitie en oppositie denken anders over het onderzoek
Volggroep Floriade heeft onlangs een plan van aanpak gepresenteerd. Daarin staat dat de volggroep een onderzoek wil laten doen naar de kosten van het eventueel stoppen met de Floriade. Collegepartijen in de gemeenteraad zijn tegen dat onderzoek, terwijl oppositiepartijen het steunen.

Volgens collegepartij VVD wekt het onderzoek de suggestie dat Almere met de Floriade wil stoppen terwijl dat niet de bedoeling is. Daarnaast vinden de liberalen dat het een verkeerd signaal afgeeft richting de toekomstige investeerders op het Floriade-terrein.

De meeste oppositiepartijen zijn voor het onderzoek. Volgens hen horen dit soort onderzoeken bij grote projecten waar veel geld mee gemoeid is, zoals de organisatie van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022. Het onderzoek zou aan de voorkant goed in kaart brengen wat de kosten zijn van het eventueel stoppen met de Floriade.

Volgens Leefbaar Almere is een meerderheid van de gemeenteraad tegen het onderzoek. Deze collegepartij dient over twee weken een motie in tegen het onderzoek. Dan zal blijken of het wel of niet doorgaat. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer