Poiesz wil snel supermarkt aan de Deel

Emmeloord 13 maart 2017
De eigenaar van Poiesz supermarkten wil snel een winkel bouwen aan de Deel in het centrum van Emmeloord. Maandagavond presenteerde directeur Piet Smit een gedetailleerd bouwplan voor een complex aan het plein aan de gemeenteraad.

Het gebouw bestaat uit een ondergrondse fietsenstalling, op de begane grond een grote supermarkt en daarboven twee lagen met appartementen. Ook komt er een passage van de Deel naar de achterkant van het gebouw waar 80 parkeerplaatsen moeten komen.

Klaar met wachten
Piet Smit zei al eerder dat er haast gemaakt moet worden met de ontwikkeling van het centrum. "We praten al twaalf jaar mee over de plannen voor een nieuw stadshart met daarin een nieuwe supermarkt voor ons. We zijn wel een beetje klaar met wachten en willen als het kan morgen beginnen met de bouw."

Volgens verantwoordelijk wethouder Suelmann kan het idee van de ondernemer mee in de besluitvorming rondom de herontwikkeling van het stadscentrum van Emmeloord. Voor de zomer moet er een definitief besluit liggen. Wanneer de bouw kan beginnen is nog onduidelijk.

Bevolking buitenspel?
De bevolking heeft eerder in een raadpleging, het zogenoemde Open Plan Proces (OPP), aangeven dat ze geen supermarkt op De Deel wil. De supermarkt van Poeisz is net naast dat grote plein in het centrum gesitueerd. De gemeente maakt nu drie varianten op basis van het OPP. De kans is groot dat in één van die varianten de supermarkt van Poiesz wordt meegenomen. De inwoners hebben daar – als het aan de wethouder ligt – niet veel meer meer over te zeggen. Maar D66 en de SP willen de bevolking echt het laatste woord geven . D66 wil daar zelfs een referendum over organiseren. Of dat referendum er komt, of een ander manier om de bevolking het laatste woord te geven, daar wordt in een volgende vergadering over gestemd.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer