Bomenkap op eiland Utopia uitgesteld

Almere 23 maart 2017
PVV dreigde met aangifte
Komende maandag worden er geen bomen gekapt op het eiland Utopia in het Almeerse Weerwater. Die belofte deed wethouder Frits Huis donderdagavond aan de gemeenteraad.

PVV dreigt met aangifte
De gemeente is van plan 150 bomen op het eiland te kappen omdat ze zijn aangetast door de essentakziekte. Hierdoor zou een gevaarlijke situatie kunnen ontstaan voor wandelaars. De PVV denkt dat de kap onnodig is. Ook worden vogels er tijdens het net begonnen broedseizoen door verstoord. Bovendien zou veiligheid een vals voorwendsel zijn om de bomen plaats te laten maken voor de Floriade.

De PVV dreigt met aangifte bij de politie als de gemeente de kap doorzet. Ook wordt dan de provincie om handhaving gevraagd, omdat die eerder heeft gezegd geen ontheffing te hebben verleend.

Wethouder vindt ontheffing niet nodig
Wethouder Frits Huis noemt de bewering van de PVV over de Floriade onzin. Ook zegt hij dat er geen ontheffing nodig is, en dat de provincie dit inmiddels heeft erkend. Omdat er per boom wordt bekeken of er een nest inzit en er handmatig wordt gekapt, zou er niets aan de hand zijn. Toch beloofde Huis dat hij nogmaals met het college van b en w gaat bespreken of er wel op deze manier gekapt moet worden. Tot die tijd is de bomenkap uitgesteld. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer