'Almeerder steelt twee ton van werkgever ING'

Almere 27 maart 2017
Een 36-jarige Almeerder wordt ervan verdacht dat hij voor ruim twee ton heeft gefraudeerd bij zijn werkgever de ING. De man werkte op de afdeling reisverzekeringen en zou veel valse claims hebben ingediend.

In 2008 en 2009 sloot de man valse verzekeringen af en claimde hij dat reizen geannuleerd waren. De man werkte als schadebehandelaar en keurde zijn eigen claims goed en legde ze daarna voor aan een collega, volgens het Openbaar Ministerie wetende dat die collega het niet ging controleren op basis van vertrouwen.

De officier van Justitie eiste een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden. Ook moet hij het bedrag van 214.000 euro terugbetalen aan de ING. Het openbaar Ministerie hield bij de strafmaat rekening met de ouderdom van de feiten. De reden hiervoor was dat de ING in 2010 aangifte deed na een jaar van eigen onderzoek. Daarna riep de verdediging  tijdens de zitting 19 getuigen op, de laatste getuige verscheen pas in september vorig jaar voor de rechtbank.

Over twee weken doet de rechter uitspraak in deze zaak.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer