Huur hoofdveld ASV moet gewoon betaald worden

Dronten 29 maart 2017
De Stichting Sportbedrijf Dronten moet de gemeente Dronten ruim 10.000 euro aan huur en boetes betalen. Dat heeft de kantonrechter van de rechtbank Midden-Nederland woensdag beslist.

De stichting huurt sinds 2013 de grond onder het hoofdveld. Dat veld wordt gebruikt door voetbalclub ASV Dronten. Op de grond heeft de stichting een kunstgrasveld aangelegd. De huur over 2015 en 2016 was niet voldaan vanwege onenigheid over een conflict met de Belastingdienst.

Fiscus gooit roet in het eten
Stichting Sportbedrijf Dronten werd opgericht met geld van ASV Dronten, en via leningen en sponsoren. Het doel was de aanleg van een kunstgrasveld, wat is gelukt. Alleen was daarbij gerekend op een financiële constructie waarbij de stichting belasting zou terugkrijgen. Daar stak de Belastingdienst een stokje voor. ASV Dronten en Stichting Sportbedrijf Dronten zouden te nauw met elkaar verweven zijn.

Volgens de Stichting Sportbedrijf Dronten is het idee voor deze mislukte constructie door de gemeente bedacht of voorgesteld. De stichting wil van het kunstgrasveld af en zegt dat alle activiteiten zijn beëindigd. De huurovereenkomst is alleen niet opgezegd. Daarom oordeelde de kantonrechter dat er alsnog huur moet worden betaald aan de gemeente.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer