Inwoners worden benaderd voor woningmarktonderzoek

LELYSTAD • Wo 29 maart 2017 | 17:49 • Woensdag 29 maart 2017 | 17:49
Ongeveer 3000 mensen in Lelystad ontvangen binnenkort het verzoek om mee te werken aan een regionaal onderzoek naar trends en ontwikkelingen op de woningmarkt. Het onderzoek wordt gehouden in 32 gemeenten die samen één woningmarktregio vormen binnen de Metropoolregio Amsterdam. Het is de eerste keer dat inwoners van Lelystad worden benaderd. Almeerders mochten de afgelopen jaren al hun mening geven.

Doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de zogenoemde woningvoorraad. De onderzoekers willen bijvoorbeeld weten waar en hoe mensen wonen, welke verhuiswensen ze hebben en hoe vaak ze ook werkelijk verhuizen. Door het onderzoek zouden mogelijke knelpunten aan het licht kunnen komen, waardoor mensen minder vaak doorstromen dan ze zouden willen.

Voor de peiling worden in totaal 180.000 huishoudens benaderd. De 3000 Lelystedelingen, in de leeftijd van 18 jaar en ouder, worden door een steekproef uit het bevolkingsregister geselecteerd.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel