Ruzie tussen FNV en Connexxion over beveiligers op bus

Almere 29 maart 2017
Vakbond FNV en busmaatschappij Connexxion hebben ruzie over het aantal beveiligers op de stadsbussen in Almere. Volgens de FNV zijn er te weinig beveiligers aan het werk, de vervoerder bestrijdt dat.

Buitengewoon Opsporingsambtenaren
Na een aantal incidenten vorig jaar zijn er zes extra BOA's ingezet door Connexxion om de buschauffeurs te beschermen. De prijs van een buskaartje is verhoogd om de extra beveiliging mogelijk te maken. Van die zes BOA's zijn er volgens de vakbond nog maar twee over. Drie BOA's hebben een andere baan en één is er afgekeurd. De FNV vreest dat het beveiligingsteam niet wordt aangevuld omdat het vervoerscontract van Connexxion eind dit jaar verloopt. In december wordt het busvervoer overgenomen door Syntus.

'Aantal uren wordt gehaald'
Connexxion ontkent dat er minder surveillanten op de bussen zitten. Een woordvoerder zegt dat het aantal uren inzet van BOA's zoals dat is afgesproken, wordt gehaald. Dat geldt ook voor het toezicht in de avonduren. Volgens de vervoerder moeten zij een gedetailleerde rapportage van de inzet maken en krijgen ze een boete van de gemeente als ze zich niet aan de gemaakte afspraken houden.

Stagiaires
Volgens de vakbond heeft Connexxion soms vervangers ingezet, maar het zouden vaak stagiaires zijn geweest. De Almeerse SP-fractie heeft dinsdag vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over deze kwestie.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer