Triatlete loopt 250 kilometer door de Sahara

LELYSTAD • Wo 5 april 2017 | 14:50 • Woensdag 5 april 2017 | 14:50
250 kilometer hardlopen, dwars door de Sahara en dat in zes dagen. Gemiddeld dus een marathon per dag. Miranda van der Kroft uit Lelystad gaat de uitdaging aan. Ze doet mee aan de Marathon des Sables in Marokko. Vrijdag vertrekt ze voor de tocht, die dit weekend begint.

Triatlons
Na het lopen van vijf triatlons was de 44-jarige Miranda op zoek naar een nieuwe uitdaging. Met de Marathon des Sables wil ze haar grenzen opnieuw verleggen.

De tocht moet afgelegd worden met bepakking. In een rugzak moet voor zeven dagen eten en een slaapzak met matje worden meegenomen. Water en een tent om te overnachten krijgen de deelnemers van de organisatie.

Zand
Trainen voor de 250 kilometer lange marathon bleek in Nederland een aardige uitdaging te zijn. Dit omdat de ondergrond niet vergelijkbaar is met de Sahara. Miranda trainde dan ook deels op het strand. Daarnaast zat ze geregeld in de sauna om alvast te wennen aan de hogere temperaturen.

Uitdroging
Grootste gevaar van de tocht zit volgens Miranda in de kans op uitdroging. Ze draagt een horloge die haar elke vijf minuten eraan herinnert om te drinken.

Het doel van de wedstrijd is niet een snelle tijd neerzetten, maar finishen. "Ik heb alle voorbereidingen gedaan. Alles is goed gegaan. Dus laat maar komen", besluit Miranda.

[https://twitter.com/marathonDsables/status/849660989343764480]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel