Opslagspecialist ontdekt 'ei van Columbus'

Zeewolde 5 april 2017
Het bedrijf Omnivent uit Zeewolde denkt een oplossing te hebben gevonden voor het uitdrogen, kiemen en zoeter worden van aardappelen. De nieuwe bewaartechniek zou ook drukplekken voorkomen. Volgens een woordvoerder van het bedrijf worden bij het nieuwe systeem geen chemische middelen gebruikt. 

Concurrentiegevoelige informatie
Hoe het precies in elkaar zit, wil Omnivent niet zeggen omdat dat concurrentiegevoelige informatie is. De eerste kleinschalige proeven hebben zulke positieve resultaten opgeleverd, dat er in september een speciale schuur voor het experiment wordt gebouwd. Die komt te staan bij het onderzoeksinstituut van de Wageningen University aan de Edelhertweg in Lelystad. In totaal kan daar zo'n 30 ton aardappelen worden opgeslagen. 

In binnen- en buitenland
Als dat goed uitpakt, zullen er meer en grotere loodsen worden gebouwd, niet alleen in Nederland maar ook in andere landen, zo is de bedoeling. 

Volgens de provincie Flevoland kunnen meerdere Flevolandse bedrijven hiervan gaan profiteren. Daarom krijgt het project een subsidie van 1,5 ton.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer