Twee beveiligingsbedrijven failliet verklaard

Flevoland 6 april 2017
Twee Flevolandse beveiligingsbedrijven zijn door de rechtbank failliet verklaard. Het gaat om M&M beveiliging uit Almere en Vario Beveiliging uit Lelystad. Volgens een curator is er geen verband tussen beide faillissementen. 

Het faillissement van Vario Beveiliging in Lelystad kost 25 mensen hun baan. Er wordt momenteel nog doorgewerkt om schade te voorkomen bij opdrachtgevers. Ook hebben zich al meerdere geïnteresseerde partijen gemeld om te praten over een doorstart. Volgens de curator hebben deze zaken prioriteit en is er op dit moment nog geen tijd geweest om onderzoek te doen naar de oorzaak van het faillissement. De Interim-directeur laat weten dat hij op dit moment niet inhoudelijk kan reageren, maar dat er wel vanalles is misgegaan.

Volgens de Kamer van Koophandel werken bij M&M beveiliging in Almere 45 mensen. Het bedrijf had geen interesse om te reageren. Volgens de curator gaat het bedrijf in verzet tegen het faillissement en acht hij de kans groot dat het wordt teruggedraaid, omdat het bedrijf wel aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen.

UPDATE: Op 12 april is het faillissement van M&M Beveiliging teruggedraaid door de Rechtbank Midden-Nederland.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer