Woningbouw boven verwachting goed

Almere 6 april 2017
Dit jaar worden zeker 1.800 woningen in Almere gebouwd die deels dit jaar en anders volgend jaar op de markt komen. De gemeente verwachtte eerst een groei van 1.200 huizen, maar dat aantal wordt fors overschreden. Wethouder Tjeerd Herrema denkt zelfs uit te komen op 2.000. Vastgoedontwikkelaar Syntrus Achmea heeft zich gemeld bij de gemeente en dat bedrijf wil 1.000 huurhuizen in de vrije sector op verschillende plekken in Almere bouwen.

De gemeente heeft daarom oude bouwlocaties die nooit bebouwd zijn weer aangeboden aan ontwikkelaars. Zo worden er op dit moment ontwerpen gemaakt voor de parkeerplaats tussen het ziekenhuis en de winkels om daar flats neer te zetten. Concreter zijn de bouwplannen op de parkeerplaats naast het stadhuis, waar vroeger de bibliotheek zat. Op de begane grond komen winkels, daarboven woningen.

De vraag naar woningen komt vanuit de eigen stad, zegt wethouder Tjeerd Herrema. Ook is er een grote vraag naar huizen in Almere Poort en Duin door woningzoekenden uit de regio Amsterdam. Nobelhorst en Vogelhorst trekken juist weer meer belangstellenden uit het Gooi.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer