Grote belangstelling voor Rondje Weerwater

Almere 6 april 2017
Tientallen bezoekers kwamen in KAF in Almere bij elkaar om te praten over Rondje Weerwater. Een maand geleden werd het plan gepresenteerd om het gebied rond het Weerwater recreatief te ontwikkelen en aantrekkelijker te maken.

Instanties uit Almere Stad kwamen als eerste aan het woord. Zij reageerden over het algemeen positief maar zitten wel met vragen. Martin Ort van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere noemde het beheer van het gebied een aandachtspunt. ''Het onderhoud moet goed geborgd zijn, zodat het niet ergens een stille dood sterft.''

Ort kreeg bijval van Jeroen van de Wiel, directeur van KAF. Van de Wiel maakte zich hard voor de kunst in het centrum. Hij benadrukte om kunstwerken vooral te centreren rond de Esplanade en niet te verspreiden over verschillende parken.

Ook buurtbewoners zaten met vragen. Zo werd er gevraagd of de nieuwe plannen voor overlast kunnen zorgen. De gemeenteraad van Almere neemt de vragen mee. Het hele plan kost ruim 21 miljoen euro en is pas in 2026 klaar.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer